Ben jij betrokken bij de (administratieve) afhandeling van gevaarlijke stoffen tijdens je werk? Met de opleiding 'Veilig werken met gevaarlijke stoffen volgens ADR' van Logistic Force Opleidingen is jouw kennis up to date!

< Terug naar het opleidingen overzicht

Beschrijving

Met ingang van 1 januari 1999 geldt er in het ADR een verplichting dat personen andere dan chauffeurs een opleiding gevolgd moeten hebben met betrekking tot het vervoer en verzending van gevaarlijke stoffen over de weg. Deze verplichting is opgenomen in Hoofdstuk 1.3 en 8.2.3 van het ADR. De werkgever en de werknemer moeten beiden kunnen aantonen dat deze opleiding is gevolgd. Logistic Force verzorgt deze opleiding als Awareness training gevaarlijke stoffen 1.3. Afhankelijk van het bedrijf wordt nog ingegaan op de gevaarlijke stoffen waarmee de werknemer te maken heeft.

Voor wie

Personen die betrokken zijn bij (administratieve) afhandeling van gevaarlijke stoffen.

Resultaat

De cursist is zich bewust van de veiligheidsvoorschriften en risico’s bij het vervoer, opslag en overslag van gevaarlijke stoffen binnen de organisatie. De cursist voldoet hierbij aan de verplichting uit Hoofdstuk 1.3 en 8.2.3 van het ADR.

Inhoud

Deze opleiding moet bestaan uit: 1. Algemene opleiding: personeel moet op de hoogte zijn met de algemene eisen en voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. 2. Specifieke functie opleiding: personeel moet een speciale opleiding volgen die direct in verband staat met hun verantwoording binnen het bedrijf met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen. 3. Veiligheidsopleiding: het personeel moet om kunnen gaan met de risico’s en gevolgen van ongevallen met gevaarlijke stoffen – inclusief het laden of lossen – en de veiligheidsmaatregelen en noodmaatregelen kunnen nemen. Deze training wordt afgesloten met een toets van 15 meerkeuze vragen. Na het positief voltooien van de cursus “Het omgaan met gevaarlijke stoffen” deelnemers ontvangen een bewijs van deelname van Logistic Force.

Code 95: n.v.t.
SOOB: n.v.t.

Volg ook deze opleiding en schrijf je vandaag nog in!

Kosten

€ 170.00 p.p. (excl. BTW)


Deel deze opleiding


Kom in de stemming!


Wilt u deze cursus graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Samen met u kunnen we een opleiding op maat aanbieden.

Toon Geerts
Toon Geerts
Logistic Force Opleidingen

"De opleiding van de academie van Logistic Force is voor mij de opstap naar mijn nieuwe functie geweest!"

Ray

Kosten € 170.00 p.p. (excl. BTW)

Deze prijs is exclusief eventuele examenkosten, trainingsmaterialen en BTW.

Soob subsidie:
Op deze opleiding is geen SOOB subsidie van toepassing.
Tijd:

1-daags (8 uur waarvan code 95)


Cursus data

Veilig werken met gevaarlijke stoffen volgens ADR

  • Geen cursus data gevonden.

Bekijk agenda »