• Opleiding
  • Populair

ADR Basis + Tank

Dominika Girtler

Als een chauffeur gevaarlijke stoffen vervoert of wanneer een medewerker tijdens de werkzaamheden in het magazijn in contact komt met gevaarlijke stoffen, dan is het hebben van een ADR-certificaat verplicht. Vervoert een chauffeur daarnaast gevaarlijke stoffen in tankauto’s of tankcontainers? Dan is er een specialisatie van het ADR-certificaat nodig. De opleiding ADR Basis + Tank leert de chauffeur alles wat hij moet weten om deze specialisatie te realiseren.

  • Aantal dagen: 3
  • Aantal uren code 95: 14
  • Kosten: € 529 p.p. (excl. BTW)

Opleiding door échte vakmensen

Wij werken met échte vakdocenten uit de praktijk. Dat maakt dat de lessen (zowel theoretische als praktische lessen) gevuld worden met echte en herkenbare situaties uit de praktijk. Cursisten ervaren onze opleidingen hierdoor als boeiend en interessant.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De deelnemer leert tijdens de opleiding allerlei ADR-gerelateerde zaken zoals wettelijke voorschriften, eigenschappen van gevaarlijke stoffen, laden en lossen van gevaarlijke stoffen, gevarenklassen van stoffen, eisen waaraan voertuigen moeten voldoen, uitrusting en maatregelen bij een ongeval. Na afloop wordt er een examen (schriftelijke toets) afgenomen door het CBR op een externe locatie. Het examen mag pas worden afgelegd als alle lessen gevolgd zijn. Wanneer de uitslag ‘voldoende’ is, ontvangt de cursist een pasje van het CBR.

Voor wie is deze opleiding?

De ADR Basis + Tank opleiding is bedoeld voor chauffeurs die binnen Europa gevaarlijke stoffen boven bepaalde vrijgestelde hoeveelheden vervoeren. Naast verpakte goederen vervoert de chauffeur ook gevaarlijke goederen losgestort in een voertuig of container en in bepaalde tankwagens.

Wat is het resultaat?

Na ontvangst van het ADR-certificaat is de cursist vijf jaar bevoegd om te werken met gevaarlijke stoffen en het vervoeren daarvan in tankauto’s of tankcontainers. Maar let op: er zijn verschillende certificaten, ieder met eigen bevoegdheden. Wil je hier meer informatie over of is het niet duidelijk welke opleiding er nodig is? Neem dan contact op met Logistic Force Opleidingen. Na het behalen van de opleiding ontvangt de cursist een pasje van het CBR.

Wat kan ik met dit certificaat

Het volgen van een opleiding versterkt natuurlijk jouw positie op de arbeidsmarkt. En reken er maar op dat de banen voor het oprapen liggen zodra je de juiste papieren op zak hebt.

Wist je dat Logistic Force jou ook kan helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan? We hebben een enorm aanbod aan verschillende banen in de transport, logistiek, bus én verhuis-sector. Benieuwd naar de toffe banen die je kunt scoren met deze opleiding?

Bekijk vacatures die interessant zijn als je dit certificaat hebt

Kies jouw gewenste locatie en boek deze opleiding.

  • Opleidingen beschikbaar
  • Vol - Schrijf je in voor de wachtlijst
  • Op aanvraag

Nog plekken

Boek
Deze opleiding is helaas al vol. Wil je op de wachtlijst komen te staan? Vul dan hier je gegevens in.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Liever op een andere locatie?

Vul onderstaand formulier in om een aanvraag te plaatsen voor deze opleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul onderstaand formulier in om een aanvraag te plaatsen voor deze opleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Opleidingen op maat voor jouw organisatie

Deze opleiding bieden wij ook op maat aan. Wil je meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of

Neem contact met ons op

Informatie

Deze prijs is exclusief btw, CCV registratiekosten á €22,50 p.p.p.d. en indien SOOB van toepassing is €35,- toeslag voor leermiddelen en examen (indien een examen vereist is).

SOOB informatie

SOOB staat voor Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Het is een fonds dat is opgericht om de scholing en ontwikkeling van werknemers in de transport en logistiek te bevorderen. SOOB-subsidie is en financiële ondersteuning die beschikbaar is voor werkgevers in deze sector om te investeren in opleidingen en cursussen voor hun personeel. De subsidie wordt dus aangevraagd door de werkgever en niet door de werknemer. Meer info? Bekijk onze handige tips voor werkgevers of werknemers.