• Blog
  • 13 september 2023

In 5 stappen door de sollicitatieprocedure van Logistic Force

Man aan telefoon op kantoor

Wil jij de kans pakken om jouw loopbaan in 5 snelle stappen te ontwikkelen, onder goede begeleiding én met uitzicht op een vast contract? Als jouw antwoord op deze vraag ‘ja’ is, dan komen we graag met je in contact. Onze collega’s bij Logistic Force gaan namelijk altijd op zoek naar ‘Jouw Betere Baan’. Maar hoe ziet zo’n proces er dan uit? In dit blog nemen we je mee in onze laagdrempelige sollicitatieprocedure.

 

Stap 1: Jij komt op de lijn, wij ‘hengelen’ je binnen

Jij bent op zoek naar een nieuwe baan in de transport- of logistieke sector en Logistic Force komt in deze zoektocht op je pad. Dit kan zijn doordat je een leuke vacature bij ons ziet, onze website of socials volgt of door iemand getipt wordt. Ons maakt het niet uit hoe je contact opneemt, als je maar van je laat horen! Belangrijk is dat we jouw gegevens zo snel mogelijk op een rijtje hebben zodat we kunnen kijken welke vacatures passen bij jouw (werk)ervaring en wensen. Bij voorkeur ontvangen we een korte motivatiebrief en een cv. Lukt het je niet om een goed cv te maken? Geen probleem! Onze bemiddelingscoördinator helpt je daar (in een later stadium) graag mee. Noteer in ieder geval wat je werkervaring is in je motivatie.

Zodra we jouw bericht binnen hebben, nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met je op (meestal binnen 1 werkdag). De bemiddelingscoördinator stelt een paar korte vragen om te horen waar jouw ambities liggen en wat je precies zoekt in een baan. Als er een match is, nodigt de bemiddelingscoördinator je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit vindt zo snel mogelijk plaats, maar is afhankelijk van zowel jouw als zijn/haar agenda.

Stap 2: Leuk om kennis met je te maken

Het kennismakingsgesprek op één van onze vestigingen is informeel van aard. Dat wil zeggen dat het geen typisch of stijf sollicitatiegesprek is. We vinden het vooral belangrijk dat jij je op je gemak voelt. We gaan samen in gesprek over jou als persoon, jouw (werk)ervaring, jouw wensen voor een nieuwe baan en natuurlijk is er voldoende ruimte voor het stellen van jouw vragen. Soms weet de bemiddelingscoördinator naar aanleiding van het telefoongesprek en het kennismakingsgesprek al snel welke vacatures passend zijn voor jou en deelt hij/zij dit aan het eind van het gesprek met je. In andere gevallen hoor je dat binnen twee werkdagen na het gesprek.

Het aantal vacatures dat passend is voor jou, is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere:

  • Jouw wensen voor een nieuwe baan (aantal uren, locatie, reistijd, salarisindicatie, etc.)
  • Jouw ervaring
  • Jouw flexibiliteit
  • Het huidige aanbod van vacatures
  • De wensen van onze opdrachtgever(s)

Belangrijk om nog even te vermelden: ongeacht de uitkomst van jouw sollicitatie, hechten wij veel waarde aan eerlijkheid en transparantie. De bemiddelingscoördinator zal dus in alle gevallen onze contactmomenten met je doornemen en deze ook nakomen. Ziet hij/zij op dit moment geen match met één van onze opdrachtgevers? Dan bewaart hij/zij jouw gegevens gedurende één maand (conform AVG-wetgeving). Heb je na die maand zelf nog niets gevonden en wil je dat wij actief voor je blijven zoeken? Dan kun je dit aangeven.

 

Stap 3: Kennis maken met je (mogelijk) nieuwe werkgever

Als de bemiddelingscoördinator jou een geschikte kandidaat vindt voor één of misschien meerdere van onze vacatures, is de keus daarna aan jou of je kennis wilt gaan maken. Belangrijk is wel dat je snel kunt schakelen. Meestal zitten onze opdrachtgevers te springen om gemotiveerde collega’s, dus vinden ze het fijn als je snel weet wat je wilt. En daarnaast zijn er vaak meerdere ‘kapers’ op de kust voor die ene toffe vacature. Laat dus snel weten wat jouw antwoord is.

De wijze van kennismaking met je mogelijk nieuwe werkgever is sterk afhankelijk van de werkwijze en keuzes van onze opdrachtgevers. Sommige opdrachtgevers geven dit proces volledig uit handen aan Logistic Force. In dat geval neemt de bemiddelingscoördinator je mee voor een rondleiding bij het betreffende bedrijf en besluiten jullie daarna of je werkelijk aan de slag gaat bij deze opdrachtgever.

Maar soms willen opdrachtgevers zelf kennis met je maken. Dan sturen wij jouw gegevens (cv) aangevuld met een persoonlijke aanbeveling van onze bemiddelingscoördinator naar de opdrachtgever. Daarna word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij dit bedrijf. Natuurlijk kun je vooraf bij de bemiddelingscoördinator terecht voor tips en het stellen van al jouw prangende vragen.

Stap 4: Het echte werk begint

Zowel jij als onze opdrachtgever hebben volmondig JA tegen elkaar gezegd. Mooi! Dan gaat ‘het echte werk’ beginnen. Afspraken worden vastgelegd en de bemiddelingscoördinator informeert je over hoe het nu verder gaat en wanneer je verwacht wordt op je nieuwe werkplek.

Blijkt er helaas geen goede match te zijn na de kennismaking met onze opdrachtgever? Dan laten we je dat uiteraard weten met opbouwende feedback. Als je dat wilt, bewaren we je gegevens voor de duur van één maand voor het vinden van een andere baan. Maar we gaan nog een stapje verder. Wij bieden je de mogelijkheid om vakopleidingen te volgen aan onze eigen Logistic Force opleidingstak. Dit biedt jou de mogelijkheid om voor iedere gewenste baan geplaatst te kunnen worden.

Als je aan de slag gaat voor één van onze opdrachtgevers heb je vaste contactmomenten met onze bemiddelingscoördinator. Ook al gaan we ervan uit dat jij inmiddels ‘Jouw Betere Baan’ gevonden hebt en helemaal happy bent op je nieuwe werkplek, we vinden het belangrijk om je zo nu en dan eens te vragen hoe het gaat. Want bij ons ben je uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Natuurlijk mag jij zelf altijd contact opnemen als je vragen hebt.

 

Stap 5: Jouw Beter Baan voor altijd?

Na een tijdje (meestal 6 – 12 maanden) besluit de opdrachtgever of hij je een vast contract aanbiedt. In dat geval ga je uit dienst bij Logistic Force en treed je in dienst bij het bedrijf. Qua werk verandert er vaak niets, het is meer een formaliteit. Wij nemen dan afscheid van elkaar omdat jij ‘Jouw Betere Baan’ hebt gevonden en wie weet zien we je nog eens terug voor bijvoorbeeld een teamleiders-opleiding.

Loopt het tijdelijke contract af en heeft de opdrachtgever niet de intentie om je aan te nemen, bijvoorbeeld omdat de opdracht of het werk afloopt? Dan gaan we, als jij dat wilt, opnieuw voor je op zoek naar een (tijdelijke) baan.

Kun je niet wachten?

Wil jij niet langer wachten en samen met ons op zoek gaan naar ‘Jouw Betere Baan’? Bekijk dan onze openstaande vacatures en reageer snel.

Wil je meer informatie over een bepaalde vacature of heb je andere vragen? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt. De koffie (of thee) staat klaar!