Naast een ruim aanbod aan open opleidingen waarop je jezelf en/of jouw werknemers gemakkelijk online in kunt schrijven, kun je bij Logistic Force ook terecht voor een groot aantal maatwerk opleidingen. Dit kunnen zowel de 1 op 1 opleidingen zijn zoals de rijopleidingen maar bijvoorbeeld ook Code 95 opleidingen die klassikaal bij jou op locatie gegeven kunnen worden. Gelijk een expert aan de lijn krijgen voor meer informatie? Dat kan natuurlijk ook, deze is te bereiken op 088 – 560 40 16.

Code 95

Code 95 is een belangrijke Europese richtlijn die gericht is op het garanderen van de kwaliteiten van beroepschauffeurs. Beroepschauffeur (C, CE, D of DE) zijn verplicht om Code 95 te behalen en te behouden. Concreet houdt dit in dat een beroepschauffeur iedere vijf jaar 35 uur aan nascholing moet volgen om die Code 95 te behouden. Als men voldoet (en blijft voldoen) aan de voorwaarden, wordt Code 95 bijgeschreven op het rijbewijs.

Bekijk alle Code 95 opleidingen
vacancy category chauffeur kaartje

Gevaarlijke stoffen (ADR)

Als een beroepschauffeur gevaarlijke stoffen vervoert, zijn er tal van regels waar hij of zij rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan verplichte maatregelen bij het laden en lossen, maar ook het veilig vervoeren van de gevaarlijke stoffen. Met een ADR-opleiding van Logistic Force is een beroepschauffeur op de hoogte van alle regels die komen kijken bij het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen en is hij of zij, na het volgen van de opleiding, ook officieel bevoegd dit te doen.

Bekijk alle Gevaarlijke Stoffen (ADR) opleidingen
Docent geeft uitleg in leslokaal met ADR op bord

Hijs (TCVT)

Bij hijsen ofwel verticaal transport wordt niet horizontaal verplaatst (bijvoorbeeld van links naar rechts), maar omhoog en omlaag. Om (zware) goederen verticaal te kunnen verplaatsen, worden diverse transportmiddelen ingezet, zoals (hijs)kranen en bouwliften. Om te mogen werken met een hijskraan of bouwlift, ben je verplicht om een certificaat (registraat) te halen.

Bekijk alle Hijs (TCVT) opleidingen
Tom in smalle gangen truck

Intern Transport

Het dagelijks werk in een magazijn bestaat onder andere uit het vervoeren en verplaatsen van goederen (al dan niet op pallets). Hiervoor worden diverse interne transportmiddelen ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de heftruck, reachtruck, EPT, maar ook de stapelaar en hoogwerker. Voor alle interne transportmiddelen geldt dat medewerkers er veilig mee moeten kunnen werken. Daar komen zaken als oefening/ervaring, wetgeving, belading en onderhoud bij kijken. Allemaal zaken die onze cursisten leren tijdens de verschillende intern transport opleidingen.

Bekijk alle Intern Transport opleidingen

Kennis & Vaardigheden

Aan de hand van de Kennis & Vaardigheden opleidingen van Logistic Force spijkeren we je on der andere bij op het gebied van kennis, inzicht en praktische vaardigheden. Anderstaligen kunnen bij Logistic Force terecht voor een Nederlandse Taalopleiding, verzorgt door iemand die de eigen taal spreekt, zoals Pools of Engels. Ook logistiek medewerkers met ervaring en groeiambities kunnen zich bij Logistic Force ontwikkelen, bijvoorbeeld door de ‘Teamleider Logistiek’ opleiding te volgen.

Bekijk alle Kennis & Vaardigheden opleidingen
4 werknemers in leslokaal

Rijopleidingen

We weten allemaal dat er een groot te kort aan beroepschauffeurs is. Onze opdrachtgevers zitten te springen om enthousiaste en gemotiveerde chauffeurs. Daarom kunnen wij onze rijopleidingen aanbieden met baangarantie. De collega’s van Logistic Force Opleidingen zetten zich iedere dag in om kandidaten die zich willen laten om- of bijscholen tot beroepschauffeur, te ondersteunen en begeleiden. In vijf tot negen maanden wordt een chauffeur klaargestoomd om met groot materieel de weg op te gaan. Meteen na het behalen van je rijbewijs (C, CE, D of DE) kunnen deelnemers bij één van onze opdrachtgevers aan de slag. Dit kan zijn als buschauffeur in het openbaar vervoer, als evenementenchauffeur, als betonmixerchauffeur of als vrachtwagenchauffeur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk alle Rijopleidingen
Edyta in truck duim

Veiligheid

Veilig (kunnen) werken is een belangrijk aspect van het werken in de transport en logistiek. Niet zo gek dat veiligheid inmiddels een speerpunt is van veel bedrijven en hun medewerkers. Wet- en regelgeving speelt hier ook een grote rol in. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld verplicht om één of meerdere werknemers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener (BHV’er). Voor chauffeurs is het belangrijk om snel te kunnen handelen in noodsituaties onderweg. Dit realiseren we onder andere met behulp van de EHBO- en BHV-opleiding. Maar naast deze opleidingen, heeft Logistic Force een breed aanbod aan andere veiligheidsopleidingen.

Bekijk alle veiligheidsopleidingen
Uitleg docent van boven