Nationaal Chauffeurs Onderzoek 2016

Trends, kansen, bedreigingen en ergernissen volgens Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in beeld

Het beroep van vrachtwagenchauffeur is letterlijk en figuurlijk volop in beweging. Chauffeurs hebben te maken met wetgeving, verkeersperikelen, vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, (bij)scholing, technologische ontwikkelingen, imago en nog veel meer. Maar vinden Nederlandse vrachtwagenchauffeurs er zelf van? Wat zien zij als kansen en bedreigingen voor hun beroepsgroep? En wat zijn hun belangrijkste verkeersergernissen? Het Nationaal Chauffeursonderzoek geeft antwoord op deze vragen. De antwoorden worden gepresenteerd tijdens de vakbeurs Transport Compleet in Gorinchem door niemand minder dan verkeersdeskundige Koos Spee.

websitebanner-710x150-20160628135254.jpg

Naar verwachting zal Het Nationaal Chauffeursonderzoek een aantal interessante inzichten en bruikbare tips opleveren voor iedereen die werkzaam is in de branche.De initiator van dit onderzoek is Logistic Force: specialist in het werven, selecteren en opleiden van personeel op het gebied van transport & logistiek.

Verkeersveiligheid

"Door dit onderzoek hopen wij meer inzicht te krijgen in wat er speelt onder vrachtwagenchauffeurs, zodat wij én onze branchegenoten daar beter op in kunnen spelen. Bovendien hopen we een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid door de gevaren en ergernissen waar chauffeurs in het verkeer tegenaan lopen in beeld te brengen,” aldus Joppe Fransen van Logistic Force.

Wat zien chauffeurs als kansen en bedreigingen? Welke ontwikkelingen in de branche zien zij wel en niet zitten? En wat is de top 5 verkeersergernissen onder vrachtwagenchauffeurs? Wat kunnen we doen om de verkeersveiligheid voor vrachtwagenchauffers en andere weggebruikers te vergroten?

Koos Spee

De antwoorden op deze vragen worden officieel gepresenteerd op donderdag 8 september tijdens de vakbeurs Transport Compleet, om 15.45 uur op de stand van Logistic Force door Koos Spee. Spee was voorheen Landelijk Verkeersofficier van Justitie en is wekelijks te zien in het populaire tv-programma Wegmisbruikers en levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid.

« Terug naar het overzicht

Contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Logistic Force? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Logistic Force Vestigingen

Chat // Kunnen wij u helpen?