Logistic Force is VCU gecertificeerd

Logistic Force is sinds 1 december 2016 voor de komende 3 jaar VCU gecertificeerd. Dit betekent dat Logistic Force voldoet aan alle gestelde criteria en we gecertificeerd zijn om flexibele mankracht te leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

Een VCU-certificatie is verplicht voor uitzendorganisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Bedrijven met een VCA-certificatie voeren werkzaamheden uit met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. VCU is de afkorting voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is een resultaat van VCA. Bij een VCU certificatie gaat het om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem.

Het VG-beleid is gericht op de veiligheid, gezondheid en welzijn van de flexwerker en de klant. De directie is verantwoordelijk en ziet toe op de naleving van het beleid en neemt daarbij de navolgende uitgangspunten;

  1. Het leveren van producten en diensten die voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de klanten en flexwerker en daarbij voldoen aan de van toepassing zijnde normen en specificaties tegen een financieel-economisch aanvaardbare prijs.
  2. Het waarborgen van goede arbeidsomstandigheden, welke voldoen aan de Arbo-wetgeving, waarbij;
    1. We alle geldende wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn in acht nemen;
    2. We de risico’s van de werkomgeving voor de flexwerker zoveel mogelijk in kaart brengen, met als belangrijkste doelstelling persoonlijk letsel en materiele schade te voorkomen;
    3. We continu streven naar verbetering op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn.
    4. We afspraken maken over de naleving van de veiligheidsregels en wijzen iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid voor een juiste uitvoering van de taken.

Het VG-beleid is volledig geïntegreerd in het ondernemingsbeleid. De geformuleerde doelstellingen zijn van gelijke waarde als andere ondernemingsdoelstellingen.

Wilt u graag meer weten over VCU-certificaties? Neem dan een kijkje op de website.

« Terug naar het overzicht

Contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Logistic Force? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Logistic Force Vestigingen

Chat // Kunnen wij u helpen?