Krachtig nieuw Rotterdamesteam

De roots van Logistic Force liggen in Brabant. Maar zelfs onze meest ‘Brabo’ medewerkers zullen moeten toegeven dat ook de Rotterdamse regio een logistieke hot spot is.

Een perfecte plek dus voor Logistic Force, want waar veel wordt vervoerd, is veel vraag naar goed opgeleide logistieke professionals. Sinds 1 juli worden klanten in de Rotterdamse regio op hun wenken bediend door een nieuw team, enthousiast gecoacht door Karoline van Haaften. Een vrouw in de transportsector? Zeker! En niet zomaar een vrouw, maar één die helemaal verknocht is aan logistiek!

Caroline van Haaften

“Dat is niet aangeboren of zo,” vertelt Karoline, “want ik heb de hogere hotelschool gevolgd en ben vervolgens jarenlang in de uitzendbranche actief geweest. Mijn vorige job was bij een bureau dat gespecialiseerd was in transport & logistiek. Daar ben ik verliefd geworden op de sector. Toen ik er begon, wist ik niets van vrachtwagens. Behalve dat ze groot zijn en dat er wielen onder zitten. Maar toen ik met chauffeurs meereed, ontdekte ik wat een mooi beroep het eigenlijk is. Cruisen over de Maasvlakte. Kriskras door Frankrijk. Die verliefdheid sloeg om naar houden van en inmiddels ben ik helemaal verknocht aan de transport & logistiek. Het is een waanzinnig mooi wereldje.”

Het gas erop

Bij Logistic Force Rotterdam wil Karoline het gas flink intrappen. “De vraag naar goede chauffeurs en logistieke professionals is groot. Het regent opdrachtgevers en de telefoon gaat achter elkaar door. Een onwijs contrast met een paar jaar geleden, toen je keihard moest knokken om klanten te vinden. Als ik terugdenk aan de fantastische kandidaten die we destijds moesten afwijzen, vind ik dat nog steeds doodzonde. Nu is de situatie totaal omgedraaid: er is waanzinnig veel werk, maar het is moeilijk goede mensen te vinden. Er is ook nauwelijks sprake van seizoenpieken. Zeecontainers, bloementransporten, bevoorrading van winkels. Het gaat tegenwoordig non-stop door.”

LEVEN VOOR LOGISTIEK

Om klanten nog beter te servicen, wordt Logistic Force Rotterdam fors uitgebreid. Karoline: “Er komen een aantal nieuwe collega’s bij, zoals een bemiddelingscoördinator. Daarnaast gaan we op termijn aan de slag met het opleiden van chauffeurs vanuit onze eigen Logistic Force Academy. Dat is in deze extreem krappe arbeidsmarkt heel belangrijk, want klanten hebben niet alleen behoefte aan chauffeurs, maar vooral aan chauffeurs die up-to-date zijn.” Hoewel er volop uitzendorganisaties in de regio actief zijn, vult LogisticForce volgens Karoline een gat op. “Wij leven voor transport en logistiek. We weten dus waar we het over hebben en wat er op onze klanten afkomt. Bovendien werken chauffeurs graag bij ons, omdat we een menselijke benadering hebben. Ik beschouw medewerkers niet als uitzendkracht, maar als directe collega’s. We zijn er voor onze mensen en kijken breed naar hun mogelijkheden. Hoe kunnen we mensen verder opleiden zodat ze perfect op een rol zijn toegerust? En waar zien ze zichzelf over één, twee of vijf jaar? Als medewerkers ambities aan talent koppelen, helpen we ze graag om de volgende stappen te zetten.”

Pink force

Om het nijpende tekort aan chauffeurs op te vangen, kijkt Karoline verder dan the usual suspects. “Ik vroeg me af waarom je eigenlijk zo weinig chauffeuses in het straatbeeld ziet. Er hangt toch meestal een gespierde arm uit het raampje. Nu babyboomers met pensioen gaan en de vraag naar gekwalificeerde chauffeurs stijgt, lijkt het me een gemiste kans om alleen mannen te werven. Uit onderzoek van brancheorganisaties, zoals de EVO, blijkt dat vrouwen prima chauffeurs zijn. Ze zijn voorzichtig, klantgericht en stellen veiligheid voorop. Daar lijkt me weinig mis mee! Bovendien zorgt diversiteit voor een goede werksfeer. Ik denk dat vrouwen keihard nodig zijn om de transportsector vitaal te houden. Opdrachtgevers denken er net zo over. Het lastige is alleen dat er zo weinig vrouwelijke chauffeurs zijn.” Tijdens een banenbeurs bleek dat er in ieder geval voldoende vrouwelijke interesse bestaat. “We werden door opvallend veel vrouwen benaderd. Dat was heel erg leuk om te zien. Samen met collega-vestigingen onderzoeken we nu de kansen om die vrouwen te werven. Zo denken we aan het opzetten van een vrouwenklas. Bijvoorbeeld voor zij-instromers of starters. Ik roep alle enthousiaste vrouwen op zich bij ons te melden, want wat mij betreft kan ons groene logo best een roze tintje gebruiken!”

Benieuwd wat Logistic Force Rotterdam voor jou kan betekenen?

Logistic Force Rotterdam
Abel Tasman 81
3165 AM Rotterdam
E: rotterdam@logisticforce.nl
T: 010 - 890 08 00


« Terug naar het overzicht

Contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Logistic Force? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Logistic Force Vestigingen

Chat // Kunnen wij u helpen?