Eerste diploma’s uitgereikt voor de opleiding 'Vakkracht Logistiek'

De eerste diploma’s voor de geslaagden van de opleiding tot Vakkracht Logistiek zijn uitgereikt. 17 kandidaten kregen hun diploma uit handen van de Barbara Baelemans (directeur ROC) en Rob Smulders (directeur Logistic Force Academy).

foto-lfa-20160613082407.jpg

De opleiding Vakkracht logistiek is ontstaan binnen het project Leerprogramma Logistiek. Binnen deze opleiding werken de gemeente Tilburg, logistieke bedrijven uit de regio Midden-Brabant en de lokale onderwijsinstellingen ROC en Logistic Force Academy samen om deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en aan een baan te helpen. 14 van de 17 geslaagde kandidaten heeft inmiddels al een baan gevonden!

Tijdens de uitreiking spraken de werkcoaches die de kandidaten begeleid hebben, iedere kandidaat kort toe. Daardoor werd de bijeenkomst heel persoonlijk. Van sommige kandidaten was ook de werkgever aanwezig.

Voor de meeste kandidaten heeft de opleiding daadwerkelijk gezorgd voor een nieuwe baan. Een van de kandidaten vertelde vol enthousiasme dat dit het eerste diploma is dat hij heeft behaald. Een ander kan na een moeilijke periode weer naar de toekomst kijken: 'Eerst ga ik in de logistiek werken en als ik over 2 jaar mijn schulden afbetaald heb, word ik vrachtwagenchauffeur.'

De pilot wordt op korte termijn geëvalueerd waarbij wordt besloten of er een vervolg komt.

« Terug naar het overzicht

Contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Logistic Force? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Logistic Force Vestigingen

Chat // Kunnen wij u helpen?