• Opleiding

TCVT Module A en B

Machinisten die in het bezit zijn van een TCVT-certificaat, zijn verplicht om bijscholing te volgen om het certificaat geldig te houden. Deze bijscholing bestaat onder andere uit TCVT Modules A & B. Daarnaast worden ook Modules C & D aangeboden. Het is overigens niet verplicht om eerst A & B te volgen. Machinisten mogen er ook voor kiezen om eerst C & D te volgen en daarna pas A & B.

  • Aantal dagen: 1
  • Aantal uren code 95: 7
  • Kosten: € 255 p.p. (excl. BTW)

Opleiding door échte vakmensen

Wij werken met échte vakdocenten uit de praktijk. Dat maakt dat de lessen (zowel theoretische als praktische lessen) gevuld worden met echte en herkenbare situaties uit de praktijk. Cursisten ervaren onze opleidingen hierdoor als boeiend en interessant.

Specifieke voorwaarden verlengen TCVT-certificaat: Iemand die in het bezit is van het TCVT-registraat W4-01, W4-04, W4-05, W4-06 of W4-07, of het TCVT-certificaat W4-08 en deze wil verlengen, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij/zij moet binnen vijf jaar, twee bijscholingsdagen volgen en voldoende praktijk-/werkervaring op doen:

- De eerste bijscholingsdag moet in de eerste 36 maanden van de periode van 5 jaar gevolgd worden;

- Vervolgens moet de 2e bijscholingsdag na de 36e maand van de periode van 5 jaar gevolgd worden;

- Om het certificaat te verlengen moet er in minimaal 8 van de 20 kwartalen dat het certificaat geldig is, praktijk-/werkervaring worden opgedaan in de functie waarvoor het certificaat geldt. Van deze acht kwartalen moet de praktijk-/werkervaring van twee kwartalen in de laatste drie jaar van de geldigheid worden opgedaan;

- Een TCVT-RA geautoriseerd persoon moet de praktijk-/werkervaring beschrijven in het register.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Module A van de TCVT richt zich op het keuren van hijs- en hefmiddelen en het beoordelen van hijsplannen. Met deze module laat je zien dat je deskundig bent op het gebied van inspectie, keuring en onderhoud van hijs- en hefmiddelen. Hierbij gaat het om zowel mechanische als elektrische hijs- en hefmiddelen.

Module B van de TCVT richt zich op de vakbekwaamheid van kraanmachinisten. Met deze module laat je zien dat je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt te kunnen werken met kranen. Hierbij gaat het om verschillende soorten kranen, van mobiele kranen tot torenkranen en telescoopkranen.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding TCVT-bijscholing Modules A en B is bedoeld voor personen in het bezit van een TCVT-certificaat die het certificaat willen verlengen.

Wat is het resultaat?

Als de opleiding positief wordt afgesloten heeft de cursist één van de twee bijscholingsdagen afgerond om het certificaat te verlengen. Module C en D moeten gedurende de geldigheid van het certificaat (vijf jaar) ook worden afgerond om het certificaat te kunnen verlengen. De volgorde maakt hierbij niet uit. Bij het behalen van de opleiding krijgt de cursist een bewijs van deelname.

Wat kan ik met dit certificaat

Het volgen van een opleiding versterkt natuurlijk jouw positie op de arbeidsmarkt. En reken er maar op dat de banen voor het oprapen liggen zodra je de juiste papieren op zak hebt.

Wist je dat Logistic Force jou ook kan helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan? We hebben een enorm aanbod aan verschillende banen in de transport, logistiek, bus én verhuis-sector. Benieuwd naar de toffe banen die je kunt scoren met deze opleiding?

Bekijk vacatures die interessant zijn als je dit certificaat hebt

Kies jouw gewenste locatie en boek deze opleiding.

  • Opleidingen beschikbaar
  • Vol - Schrijf je in voor de wachtlijst
  • Op aanvraag

Nog plekken

Boek
Deze opleiding is helaas al vol. Wil je op de wachtlijst komen te staan? Vul dan hier je gegevens in.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Liever op een andere locatie?

Vul onderstaand formulier in om een aanvraag te plaatsen voor deze opleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul onderstaand formulier in om een aanvraag te plaatsen voor deze opleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Opleidingen op maat voor jouw organisatie

Deze opleiding bieden wij ook op maat aan. Wil je meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of

Neem contact met ons op

Informatie

Deze prijs is exclusief BTW, CCV registratiekosten á €22,50 p.p.p.d. en indien SOOB van toepassing is €35,- toeslag voor leermiddelen en examen (indien een examen vereist is).

SOOB informatie

SOOB staat voor Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Het is een fonds dat is opgericht om de scholing en ontwikkeling van werknemers in de transport en logistiek te bevorderen. SOOB-subsidie is en financiële ondersteuning die beschikbaar is voor werkgevers in deze sector om te investeren in opleidingen en cursussen voor hun personeel. De subsidie wordt dus aangevraagd door de werkgever en niet door de werknemer. Meer info? Bekijk onze handige tips voor werkgevers of werknemers.