< Terug naar het opleidingen overzicht

Beschrijving

Het opleidingstraject voor het C rijbewijs ziet er als volgt uit: 6 dagen les met theorie-examen Rijbewijs + Vakbekwaamheid deel 1 (Verkeer & Techniek): 50 meerkeuzevragen, 3 dagen les met theorie-examen Vakbekwaamheid C deel 2 (Administratie): 50 meerkeuzevragen, 1 dag met theorie-examen Vakbekwaamheid C deel 3 (Administratie): drie cases met elk 15 gesloten vragen, 24 uur rijles met praktijkexamen C praktische toets C (Thinq Academy neemt deze toets af onder toezicht van CCV), toets besloten terrein C (Thinq Academy neemt deze toets af onder toezicht van CCV). Als je in het bezit bent van geldige uitslagen van de bovenstaande examens én praktijktoetsen, dan heb je recht op afgifte van een rijbewijs C (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid. Als je in het bezit bent van een rijbewijs C met code vakbekwaamheid, kun je ook het praktijkexamen doen voor het rijbewijs CE (trekker oplegger of vrachtauto met aanhangwagen). De code vakbekwaamheid wordt, na het behalen van het CE rijbewijs, dan ook achter de categorie CE op het rijbewijs geplaatst. Om met een vrachtauto te mogen rijden dien je te beschikken over voldoende theoretische kennis.

Voor wie

De theorieopleidingen Vakbekwaamheid 1 (RV1), 2 (V2C) & 3 (V3C) zijn bedoeld voor diegene die het rijbewijs C wil behalen.

Resultaat

Na een voldoende resultaat voor deel 1 en deel 2 wordt de kandidaat toegelaten voor het praktijkexamen. Als je geen beroepschauffeur wordt en minder dan 12 uur per week gaat rijden dan hoef je onderdeel 3 niet te volgen.

Inhoud

Rijbewijs en Vakbekwaamheid deel 1 (6 dagen) RV1: theorie over Verkeer en Techniek, kennis van en inzicht in de risico’s die het besturen van het motorvoertuig met zich meebrengen, kennis van de gedragsregels die gelden bij het gebruik van de openbare weg. kennis van de verkeersregels en relevante bepalingen in de verkeerswetgeving, kennis van en inzicht in de werking en opbouw van de vrachtauto/autobus, theorie-examen Rijbewijs + Vakbekwaamheid deel 1 (Verkeer & Techniek): 50 meerkeuzevragen, vakbekwaamheid deel 2 (3 dagen) V2C: theorie over administratie (overige zaken en kennis inzake het goederenvervoer), theorie-examen Vakbekwaamheid C deel 2 (Administratie): 50 meerkeuzevragen Vakbekwaamheid deel 3 (1 dag) V3C: betreft drie casestudies over o.a. milieu, veiligheid en gedrag - Kennis van de wet goederenvervoer over de weg - Kennis van de verplichte documenten die het vervoer begeleiden - Kennis van de Arbo wetgeving en Arbeidstijdenbesluit - Kennis van de markt en het imago van het beroepsgoederenvervoer, theorie-examen Vakbekwaamheid C deel 3 (Administratie): drie cases met elk 15 gesloten vragen.

Code 95: n.v.t.
SOOB: n.v.t.

Volg ook deze opleiding en schrijf je vandaag nog in!

Kosten

€ 0.00 p.p. (excl. BTW)


Deel deze opleiding


Kom in de stemming!


Wilt u deze cursus graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Samen met u kunnen we een opleiding op maat aanbieden.

Kim van Rooij
Kim van Rooij
Logistic Force Opleidingen

"De opleiding van de academie van Logistic Force is voor mij de opstap naar mijn nieuwe functie geweest!"

Ray

Kosten € 0.00 p.p. (excl. BTW)

Deze prijs is exclusief eventuele examenkosten, trainingsmaterialen en BTW.

Soob subsidie:

SOOB van toepassing teruggave van € 443 mogelijk.

Tijd:

-daags ( uur waarvan code 95)


Cursus data

Vakbekwaamheid Compleet (RVM1-C VM2-C VM3-C)

  • Geen cursus data gevonden.

Bekijk agenda »