Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS)

De chemische industrie beschouwt veiligheid in het transport van haar producten als een belangrijk integraal aspect van de gehele logistieke keten. Daarbij wordt het verkeer steeds intensiever en dat vereist een defensieve rijstijl. BBS vormt een onderdeel van het SQAS-systeem. Bedrijven moeten om aan de SQAS eis te voldoen regelmatig hun medewerkers (laten) beoordelen. Deze opleiding kan worden uitgevoerd met het eigen voertuig of indien gewenst met een voertuig van Logistic Force Academy. Indien De er voor de mogelijkheid met een eigen voertuig wordt gekozen dient deze drie goedgekeurde zitplaatsen en een verbruikersmeter hebben.

Voor wie

Chauffeurs in het bezit van een geldig rijbewijs C of CE

Resultaat

Deelnemers leren defensiever te rijden en verbeteren hun rijvaardigheid.

Examen

Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers krijgen een getuigschrift van Logistic Force Academy als bewijs van deelname.

Inhoud van de cursus

Kennis, attitude en chauffeursgedrag, Staat van het voertuig en brandstofverbruik, Controle houden op en manoeuvreren met voertuigen, Voorkomen van ongelukken en terugdringen van schades, Weersomstandigheden, Defensief en anticiperend rijden, Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken. Deelnemers moeten minimaal 2,5 uur praktijk rijden, dit ook conform de verplichte nascholing voor de vakbekwaamheid. De chauffeursdag is een programma met het hoofdthema veiligheid, dat grotendeels naar keuze. Kan worden samengesteld voor grote groepen.

Kosten: € 365,00 p.p. (excl. BTW)

Maximaal 2 deelnemers. De prijzen zijn inclusief lesmateriaal, bewijs van deelname met bijhorende pas, exclusief BTW en CCV registratiekosten van € 20,00 p.p.p.d.

SOOB subsidie:
SOOB van toepassing, teruggave van € 100,- mogelijk.
Tijd:
1 dag (7 uur code 95)

Vragen over deze opleiding of wilt u deze graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Neem contact op met uw Logistic Force vestiging of gebruik de contactgegevens aan de rechterzijde van deze pagina. We bespreken maar al te graag de mogelijkheden!