Medewerker Luchtvracht

De Nederlandse Luchtvaartwet regelt onder andere de beveiliging van (export) luchtvracht vanaf Nederlandse luchthavens door de lucht. Alle medewerkers in de gesloten keten die in aanraking komen met luchtvracht zijn verplicht minimaal een security awareness bewustwordingstraining (medewerker luchtvracht) te volgen. Het certificaat medewerker luchtvracht dient ieder jaar vernieuwd te worden. Verlopen certificaten kunnen niet worden verlengd.

Voor wie

Medewerkers die betrokken zijn bij de behandeling van luchtvracht. Dit kunnen medewerkers zijn van bedrijven al of niet in de buurt van luchthavens, die luchtvracht vervoeren, aanleveren, in ontvangst nemen en opslaan. 1 dagdeel.

Resultaat

Deelnemers zijn opgeleid volgens de vastgestelde exameneisen op het gebied van security awareness zoals deze door het Ministerie van Justitie zijn opgesteld en alleen door gecertificeerde opleidingsinstituten mogen worden uitgevoerd.

Examen

Na afloop wordt een toets afgenomen. Bij voldoende beoordeling ontvangen deelnemers een certificaat. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Inhoud van de cursus

Achtergronden terrorisme, Herkenning van sabotagemogelijkheden, Belang van de ketenveiligheid, Rol van de Koninklijke Marechaussee en Justitie, Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de bij de beveiliging betrokken organisaties

Kosten: € 59,00 p.p. (excl. BTW)

Max. 16 deelnemers per groep. De prijzen zijn inclusief trainingsmateriaal, examens en exclusief BTW.

SOOB subsidie:
Vraag naar de mogelijkheden
Tijd:
1 dagdeel

Vragen over deze opleiding of wilt u deze graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Neem contact op met uw Logistic Force vestiging of gebruik de contactgegevens aan de rechterzijde van deze pagina. We bespreken maar al te graag de mogelijkheden!