Ga jij als chauffeur voor het langere werk? Met de rijopleiding 'Chauffeur LZV' van Logistic Force Opleidingen ben jij er klaar voor!

< Terug naar het opleidingen overzicht

Beschrijving

Een LZV is een voertuig met een lengte van max. 25,25 meter en een gewicht van max. 60 ton. De maten en gewichten van een LZV wijken af van de Europese Richtlijn 96/53 (Maten en Gewichten vrachtvoertuigen en bussen). Een LZV wordt samengesteld uit reguliere voertuigen met wettelijke afmetingen. Om met deze voertuigen te mogen rijden, dient men in bezit te zijn van het certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen (LZV).

Voor wie

Chauffeurs die met lange en zware voertuigen willen gaan rijden. De deelnemer moet minimaal 5 jaar ervaring hebben met het besturen van een voertuig CE en in de 3 jaar voorafgaand aan het examen mag de rijbevoegdheid niet zijn ontzegd of het rijbewijs ongeldig zijn verklaard / ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

Resultaat

Bij voldoende beoordeling van de toetsen ontvangen deelnemers het certificaat Chauffeur Lange en Zware Voertuigen.

Inhoud

Verkeerswetgeving, administratie en documenten, routekeuze en –voorbereiding, verkeersdeelname en beroepshouding, brandstof besparende rijstijl, anticiperend gedrag, invloed van de lading op de voertuigbeheersing, aandacht voor speciale kijk- en stuurtechniek, verantwoorde en veilige rituitvoering, bijzondere manoeuvres. Mondeling examen (45 minuten) over kennis verkeer m.b.t. de speciale LZV regelgeving en voertuigeisen. Praktijk examen (90 minuten) waarbij gekeken wordt naar o.a. defensief en schadepreventief rijgedrag, rijstijl, manoeuvreren, toepassing Het Nieuwe Rijden.
Bij voldoende resultaat verstrekt het CCV het certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen.

Code 95: 7 uur

Volg ook deze opleiding en schrijf je vandaag nog in!

Kosten

€ 1185.00 p.p. (excl. BTW)


Deel deze opleiding


Kom in de stemming!


Wilt u deze cursus graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Samen met u kunnen we een opleiding op maat aanbieden.

Leon Feijen
Logistic Force Opleidingen

"De instructeurs van de academie van Logistic Force spreken de taal! Dat is erg fijn en zorgde voor een goede sfeer"

Jan

Kosten € 1185.00 p.p. (excl. BTW)

Deze prijs is exclusief BTW, CCV registratiekosten á €25,- p.p.p.d. en indien SOOB van toepassing is €35,- toeslag voor leermiddelen en examen (indien een examen vereist is).

Soob subsidie:

SOOB van toepassing teruggave van € 75 mogelijk.

Tijd:

1-daags (8 uur waarvan 7 code 95)


Cursus data

Chauffeur LZV

  • Geen cursus data gevonden.

Bekijk agenda »