Chauffeur LZV

Volgens EU-richtlijnen staat het lidstaten vrij om langere voertuigcombinaties dan normaal toe te staan op hun wegennet. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft per 1 januari 2013 besloten tot het toestaan op structurele basis van langere en langere/zwaardere vrachtauto's. Om met deze voertuigen te mogen rijden, dient men in bezit te zijn van het certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen (LZV).

Voor wie

Chauffeurs van transportbedrijven die met lange en zware voertuigen willen rijden. Deelnemers zijn chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en minimaal 5 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs CE.

Resultaat

Bij voldoende beoordeling van de toetsen ontvangen deelnemers het certificaat Chauffeur Lange en Zware Voertuigen.

Examen

Mondeling examen van 45 minuten over kennis verkeer m.b.t. de speciale LZV regelgeving en de specifieke eisen van de LZV voertuigeisen. Praktijk examen van 90 minuten, waarbij gekeken wordt naar: - defensief en schadepreventief rijgedrag – rijstijl - toepassing van Het Nieuwe Rijden - manoeuvreren

Inhoud van de cursus

- Administratie en documenten - Routekeuze en –voorbereiding - Verkeersdeelname en beroepshouding - Brandstof besparende rijstijl, anticiperend gedrag - Invloed van de lading op de voertuigbeheersing - Aandacht voor speciale kijk- en stuurtechniek - Optreden bij verkeersongevallen, calamiteiten en pechsituaties - Controle voertuigcombinatie en lading - Verantwoorde en veilige rituitvoering - Oplossen van storingen - Bijzondere manoeuvres

Kosten: € 995,00 p.p. (excl. BTW)

De prijzen zijn inclusief trainingsmateriaal, examens en exclusief BTW en CCV registratiekosten van € 20,00 p.p.p.d.

SOOB subsidie:
SOOB van toepassing, teruggave van € 350,- mogelijk.
Tijd:
2 dagen (14 uur code 95)

Vragen over deze opleiding of wilt u deze graag exclusief aanbieden aan uw personeel?

Neem contact op met uw Logistic Force vestiging of gebruik de contactgegevens aan de rechterzijde van deze pagina. We bespreken maar al te graag de mogelijkheden!