16 jaar expertise in transport en logistiek

Logistic Force is in 2008 opgericht door Patrick Villevoye met de eerste vestiging in Tilburg. Met zijn ervaring en visie op de transportsector startte hij het uitzendbureau Logistic Force. Twee jaar later heeft hij het dienstenaanbod uitgebreid met opleidingen voor de transport en logistieke sector zodat flexkrachten “werken en opleiden” bij 1 aanbieder konden volgen.

Onder zijn leiding combineerde Logistic Force in 2013 als 1 van de eerste uitzendbureaus recruitment voor vaste banen. Klanten werden zo steeds verder ontzorgd in hun behoefte aan goede kandidaten en opleidingen voor hun werknemers.

Patrick ronde tafel 2

Landelijke groei

11 Jaar later heeft Patrick Villevoye landelijk 18 nieuwe vestigingen geopend en groeit de organisatie nog steeds door. Elke vestiging wordt bemand met medewerkers die uit de transport en logistieke sector komen. Zij spreken dezelfde taal en snappen de klantvraag. Medio juni 2019 neemt Martin van Dijk het stokje als algemeen directeur over van Patrick Villevoye. Patrick blijft als aandeelhouder verbonden aan de organisatie.

Met de visie op de toekomstige arbeidsmarkt, werd besloten om eind 2021 investeerder FIELDS Group aan boord te halen, met als doel marktleider te worden in transport en logistiek. CEO Martin van Dijk en aandeelhouder Patrick Villevoye hadden meteen een klik met de FIELDS Group: “Bij Logistic Force doen wij er alles aan om een groepsgevoel te creëren door personeel met overeenkomstig DNA te vinden. De consolidatie binnen de sector biedt kansen voor Logistic Force en samen met FIELDS Group kunnen we sneller anticiperen op deze ontwikkeling. Dit leidt tot een groter marktaandeel waardoor we een nog aantrekkelijkere partner kunnen worden voor onze klanten en uitzendkrachten.”

Landkaartje incl. wiver

Ambitie om toonaangevend marktleider in de Benelux te worden

Vanaf 2022 begeleidt Fields Group Logistic Force om te groeien naar marktleider. In 2 jaar tijd versterkt Logistic Force haar landelijke positie en infrastructuur door 3 organisaties over te nemen die ook gespecialiseerd zijn in transport en logistiek.

Wij zijn trots op onze nieuwe positie in de omzetranglijst 2024 van Flexmarkt.

Flexmarkt omzetranglijst 2024

2022 Overname Worktrans

De overname van Worktrans, jarenlang een waardig concurrent, wordt in 2022 definitief. Martin van Dijk, CEO zegt hierover: “Dit is een fantastische eerste stap in onze groeistrategie. Deze overname motiveert ons in de verdere zoektocht naar andere ondernemingen die in de toekomst onze uitzendgroep kunnen komen versterken.”
Philip Jonk, voormalig directeur-grootaandeelhouder van Worktrans, was verheugd met de transactie: “De interactie met het team van Logistic Force was vanaf de start erg prettig; beide ondernemingen hebben een vergelijkbaar DNA en delen de visie op het belang van het opleiden, enthousiasmeren en duurzaam inzetbaar houden van de Nederlandse chauffeurspopulatie”

2023 Overname Wiver

Op 30 november 2023 is de overname van uitzendorganisatie Wiver een feit. Door middel van deze overname versterkt Logistic Force haar commerciële dekking binnen Nederland en krijgen wij toegang tot de markt voor uitzenden aan erkende verhuisbedrijven.
Raymond de Wit, voormalig directeur van Wiver, is ook verheugd met de transactie: “Wij zijn erg blij dat we onderdeel zijn geworden van Logistic Force! We zijn beiden actief in dezelfde markt en spreken dezelfde taal en dat merk je direct in onze gesprekken.”

2023 Overname Transflexion

De overname van Transflexion is een mooie kroon op de groeikansen in Midden en Zuid Limburg. Door de krachtenbundeling versterkt Logistic Force haar expertise in de transportmarkt en rijopleidingen en benutten we optimaal de economische kansen in deze regio.
André Smeets, voormalig directeur en eigenaar van Transflexion, is ook verheugd met de transactie: “Bij Logistic Force is Transflexion in goede handen, zo garanderen we niet alleen de beste kwaliteit, maar ook een duurzame toekomst voor onze klanten.

2024 Overname VIA Logistics Professionals

De overname van VIA in april 2024 past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux de leidende en toonaangevende HR-dienstverlener in de transport & logistiek te worden. Met deze overname ontzorgt Logistic Force haar opdrachtgevers in alle lagen van het bedrijf.
VIA richt zich op hoger opgeleide professionals in de Supply chain en Logistiek en levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten.

Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan en gaat opereren onder de paraplu van Logistic Force. De activiteiten van Logistic Force Recruit (het huidige recruitment label van LF) worden daarbij geïntegreerd in het VIA-label.
VIA Logistics Professionals heeft een sterke naam in de logistieke sector en maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door. De komende jaren verwacht men deze groei in samenwerking met Logistic Force door te trekken: “Samen met Logistic Force verwachten we de komende jaren het VIA-label versneld geografisch uit te kunnen breiden in de voor ons relevante regio’s. Via deze samenwerking zullen we onder andere toegang krijgen tot een netwerk van marktpartijen waar wij momenteel zelf nog niet aanwezig zijn. Dit biedt directe mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling van de VIA-activiteiten. We hopen daarnaast via ons reeds opgebouwde eigen netwerk ook een steentje bij te kunnen dragen aan de groeiambities van Logistic Force”, aldus de directie van VIA.