• Blog
  • 22 november 2023

Omscholing naar transport en logistiek: wat zijn jouw mogelijkheden?

4 werknemers in leslokaal

Heb je ooit overwogen om het roer om te gooien en een frisse start te maken in een bruisende industrie? Denk dan eens aan de wereld van transport en logistiek! Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke carrière als vrachtwagenchauffeur of de touwtjes in handen wilt nemen als planner,  de logistieke sector biedt talloze mogelijkheden voor een nieuwe start. In deze blogpost laten we je zien hoe jij je kunt omscholen naar een spannende carrière in transport en logistiek en hoe Logistic Force jou daarbij kan helpen. 

 

Waarom kiezen voor een carrière binnen transport en logistiek?

De transport- en logistieke sector is de drijvende kracht achter de moderne economie. Denk eens aan de duizenden producten die dagelijks worden verzonden en geleverd, van voedsel tot elektronica en alles daartussenin. Als je houdt van een dynamische omgeving waar geen enkele dag hetzelfde is, dan is dit misschien wel de juiste branche voor jou. Bovendien biedt de sector verschillende carrièremogelijkheden, zowel op de weg als achter de schermen.

 

Jouw Betere Baan

Bij Logistic Force kijken we altijd naar jou als persoon. Daarbij komen verschillende elementen aan bod. Natuurlijk speelt voor sommige functies je opleidingsniveau een belangrijke rol. Maar wij leggen nog veel meer nadruk op jouw wensen en jouw passie voor onze branche. Want wie zegt dat een vrachtwagenchauffeur geen hbo-diploma op zak kan hebben? Wij vinden het belangrijk dat je een baan hebt waar je gelukkig van wordt. Wij noemen dat ‘Jouw Betere Baan’. Dus heb je een mbo-, hbo- of wo-achtergrond? Oriënteer je dan eens naar de banen die op jou staan te wachten. Je vindt ze op onze website.

 

Op zoek naar een functie ‘achter de schermen’? Kom werken bij Logistic Force

Wil je jouw talenten inzetten achter de schermen van de transport en logistiek? Dan zijn er bij ons voldoende mogelijkheden, ook als je op zoek bent naar een vaste baan. Ga bijvoorbeeld aan de slag als vestigingsmanager, planner, intercedent of uitzendspecialist. Vaak is er geen specifieke beroepsopleiding nodig voor deze functies. Indien nodig word je door ons bijgeschoold om de kneepjes van het vak te leren. Wil je meer weten over de ‘vaste’ banen binnen onze eigen organisatie? Bekijk dan onze website of neem contact op met onze recruiters.

 

Wil je iets anders doen? Volg een omscholing tot vrachtwagenchauffeur

Droom je ervan om onderweg te zijn en nieuwe plekken te ontdekken? Dan is een carrière als vrachtwagenchauffeur wellicht iets voor jou! Als vrachtwagenchauffeur ben je de held van de snelweg, verantwoordelijk voor het veilig en op tijd vervoeren van goederen van punt A naar punt B. Je verkent nieuwe wegen, ervaart de vrijheid van de weg en tegelijkertijd belangrijk werk verrichten voor bedrijven en instellingen. Als beroepschauffeur heb je uiteraard wel de juiste rijbewijzen en certificaten voor nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan het rijbewijs C en Code 95. Lees hieronder hoe Logistic Force je daarbij helpt!

 

Hulp bij omscholing of bijscholing: Logistic Force staat voor je klaar

Heb je interesse in de mogelijkheden binnen de transport- en logistieke sector? Dan staan wij bij Logistic Force klaar om je te ondersteunen bij je om- of bijscholingstraject. Met gespecialiseerde opleidingen en begeleiding bieden we je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten. Tijdens het traject bespreken we de mogelijkheden om via een opleidingsovereenkomst jouw opleiding te betalen. Hiervoor moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze bespreken we graag met je. Heb jij er zin in?  Nou, waar wacht je dan nog op? Meld je vandaag nog aan voor één van onze opleidingen of neem contact op met onze opleidingscoördinatoren voor meer informatie.

 

Grenzen verleggen op de weg, word (inter)nationaal vrachtwagenchauffeur

Droom je van avontuur op internationale wegen? Dan is het beroep van internationaal vrachtwagenchauffeur jou op het lijf geschreven. Naast de standaard opleiding tot vrachtwagenchauffeur kun je speciale trainingen volgen om voorbereid te zijn op internationaal transport. Hier leer je over diverse regelgevingen, douaneprocedures en zelfs communiceren in verschillende talen.

 

Zekerheid voor de toekomst: word chauffeur met baangarantie

Wat als we je vertellen dat je na het behalen van jouw vrachtwagenrijbewijs meteen aan de slag kunt? Zou je ons dan geloven? Maar dit is echt mogelijk! Logistic Force biedt je namelijk opleidingen tot vrachtwagenchauffeur mét baangarantie aan. Dit betekent dat je na jouw opleiding direct de weg op gaat voor een leuke werkgever. Ben jij benieuwd naar de verschillende vacatures binnen de logistieke branche? Bekijk onze vrachtwagenchauffeur vacatures.

 

Vrachtwagenchauffeur worden? Volg de route naar Logistic Force

Klaar om je droom waar te maken? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Logistic Force. Of je nu kiest voor een betaalde opleiding, droomt van internationale ritten of zekerheid wilt met baangarantie, er is altijd een route die bij jou past. Volg de route naar Logistic Force en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.