• Nieuws
  • 16 juni 2022

Logistic Force verstevigt positie in Nederland met overname Worktrans Uitzendgroep

wt logo 2

Tilburg, 16 juni 2022 – Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van Worktrans Uitzendgroep (“Worktrans”) overgenomen. Middels de overname van Worktrans, een uitzendonderneming met een focus op het opleiden en uitzenden van chauffeurs, versterkt Logistic Force haar commerciële dekking binnen met name het noorden van Nederland. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen dit jaar op een omzet boven de € 100 miljoen uit te komen. Bij de overname werd Logistic Force ondersteund door investeerder FIELDS Group, een partner die in december 2021 aan boord kwam om de onderneming actief te ondersteunen bij de uitvoering van haar groeistrategie.

LF + WT

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen

“De overname van Worktrans past volledig bij onze groeiambities in Nederland. Door het bundelen van onze krachten kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel in de markt voor HR-dienstverlening in de transport & logistiek verder uitbreiden”, aldus Martin van Dijk, CEO Logistic Force. Philip Jonk, voormalig directeur-grootaandeelhouder van Worktrans, is ook verheugd met de transactie: “De interactie met het team van Logistic Force was vanaf de start erg prettig; beide ondernemingen hebben een vergelijkbaar DNA en delen de visie op het belang van het opleiden, enthousiasmeren en duurzaam inzetbaar houden van de Nederlandse chauffeurspopulatie”. De overname van Worktrans, jarenlang een waardig concurrent, smaakt naar meer volgens Martin van Dijk: “Dit is een fantastische eerste stap in onze groeistrategie. Deze overname motiveert ons in de verdere zoektocht naar andere ondernemingen die in de toekomst onze uitzendgroep kunnen komen versterken.”

 

Over Logistic Force

Logistic Force biedt de combinatie van uitzenden, opleidingen en recruitment aan en is gespecialiseerd in transport en logistiek. De fullservice HR-dienstverlener is een landelijke speler en is met 20 vestigingen verankerd in de regio. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € 85 miljoen euro en heeft dagelijks zo’n 2000 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland. www.logisticforce.nl

 

Over Worktrans

Worktrans Uitzendbureau is opgericht in 1998 en telt inmiddels 7 vestigingen in Nederland. Op de vestigingen en op het hoofdkantoor zijn dagelijks specialisten aan het werk om de vakmensen in transport en logistiek uit te zenden naar transportbedrijven en ‘eigen vervoerders’. Worktrans heeft een jaaromzet van circa € 22,5 miljoen en dagelijks zo’n 500 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.