• Nieuws
  • 16 april 2024

Logistic Force neemt VIA Logistics Professionals over

Wij zijn verheugd te melden dat Logistic Force en VIA Logistics Professionals (VIA) op 11 april jl. de krachten hebben gebundeld. De overname van VIA past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux de leidende en toonaangevende HR-dienstverlener in de transport & logistiek te worden.

VIA richt zich op hoger opgeleide professionals in de Supply chain en Logistiek en levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten.

Van links naar rechts: Paul Ernes, Chief Operation Officer Logistic Force, VIA DGA’s Roy Knelissen, Paul Custers, Eric van den Borst en Martin van Dijk, CEO Logistic Force

Logistic Force (LF), full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft op 11 april 2024 de activiteiten van VIA Logistics Professionals (VIA) overgenomen. VIA levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten en richt zich op hoog opgeleide professionals in de supply chain en logistiek. De activiteiten van VIA verbreden het dienstenaanbod van Logistic Force daar LF via deze overname een brug slaat naar functies in het hogere management. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen de komende jaren verder hun marktaandeel te kunnen vergroten. Meerderheidsaandeelhouder FIELDS Group begeleidde Logistic Force bij deze overname.

De overname van VIA past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux toonaangevend marktleider in de transport en logistiek te worden. “De overname van VIA geeft ons toegang tot het bemiddelen van hogere kantoorfuncties en zzp’ers, daar waar Logistic Force zich voornamelijk concentreert op het leveren van chauffeurs & personeel voor op de logistieke werkvloer. Beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan: VIA brengt ons toegang tot een nieuw segment en Logistic Force biedt VIA de faciliteiten om versneld te groeien binnen onze landelijke infrastructuur en klantenportfolio”, aldus Martin van Dijk, CEO van Logistic Force. Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan en gaat opereren onder de paraplu van Logistic Force. De activiteiten van Logistic Force Recruit (het huidige recruitment label van LF) worden daarbij geïntegreerd in het VIA-label.

VIA Logistics Professionals heeft een sterke naam in de logistieke sector en maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door. De komende jaren verwacht men deze groei in samenwerking met Logistic Force door te trekken: “Samen met Logistic Force verwachten we de komende jaren het VIA-label versneld geografisch uit te kunnen breiden in de voor ons relevante regio’s. Via deze samenwerking zullen we onder andere toegang krijgen tot een netwerk van marktpartijen waar wij momenteel zelf nog niet aanwezig zijn. Dit biedt directe mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling van de VIA-activiteiten. We hopen daarnaast via ons reeds opgebouwde eigen netwerk ook een steentje bij te kunnen dragen aan de groeiambities van Logistic Force”, aldus de directie van VIA.