• Nieuws
  • 02 februari 2024

Logistic Force Gorinchem 5 jaar!

LF Gorinchem 5 jaar

Op 4 februari 2019 zetten Dave van Bergen en Joep Salet hun handtekening onder het contract. “We hebben het op de foto vastgelegd, omdat het voor iedereen zo’n mooi moment was”, vertelt Dave. Samen met Joep gaat hij de dan fonkelnieuwe vestiging in Gorinchem op de kaart zetten. “Van niets naar iets.”  Inmiddels zijn we vijf jaar verder en zijn we benieuwd hoe het de heren is vergaan. Hebben ze hun doelen bereikt? Is het een succesvolle vestiging geworden? En hoe ziet de toekomst eruit? Een aantal sleutelfiguren doet hun verhaal.

 

Bij het begin beginnen

Dimitri van Gool en Jack in ’t Veld (destijds beiden partner en mede-eigenaar van de werkmaatschappij Breda) herinneren het zich nog als de dag van gisteren. Toen we onze vestiging in Breda startten, beheerden we globaal het gebied van Hazeldonk tot Hilversum. Dit gebied bleek veel te groot voor één vestiging. Daarom werd er een vestiging geopend in Nieuwegein, maar later werd deze overgedragen aan de holding. Gelukkig lag er in het overgebleven werkgebied nog genoeg werk te wachten. “Dus zijn we gaan kijken naar een andere strategische locatie. Het werd Gorinchem”, legt Jack uit.

 

Oplossing binnen de organisatie

Bedenken dat je een nieuwe vestiging wilt toevoegen aan het bedrijf is één, maar deze dan operationeel maken met goede medewerkers is twee. “Logistic Force is sterk in het ontwikkelen van zijn medewerkers. Dat zit echt in ons DNA. Daarom kijken we bij het vrijkomen of ontstaan van een functie altijd eerst binnen onze eigen organisatie. Zijn er mensen die dit graag willen en ook kunnen, al dan niet met een beetje ondersteuning of opleiding? Pas als er geen interne match gevonden is, gaan we extern werven”, weet Dimitri. “Het draait allemaal om het beste in onze collega’s naar boven halen en ze hun kracht zetten.”

 

Dave en Joep: een gouden duo

De werkwijze van intern doorstromen zorgt ervoor dat Dave van Bergen en Joep Salet een uitdagend voorstel voorgeschoteld krijgen. Samen mogen ze de vestiging in Gorinchem gaan opzetten en leiden. “Joep voor de transport kant en ik voor de logistieke kant. Samen pakten we de salestaken op”, vertelt Dave. “We waren echt een gouden team en vulden elkaar perfect aan. Ik kwam van de vestiging Waalwijk en Joep van de vestiging Breda. Beiden hadden we ervaring opgedaan binnen de organisatie, maar aan de andere kant waren we ook nog jong. Toch kregen we de vrijheid om zaken naar eigen inzicht in te richten en te organiseren. Door die vrijheid heb ik persoonlijk een enorme groei doorgemaakt.”

Dave & Joep gouden duo

Dave & Joep

Maar de samenwerking met Joep in Gorinchem bleek van korte duur. Hij werd gevraagd voor een nieuwe uitdaging: de vestiging in Roosendaal moest opnieuw op poten gezet worden. Deze kans greep Joep met beide handen aan. “Jammer, want we waren in Gorinchem pas net op stoom aan het komen. Maar we kregen nu wel allebei de kans om ons te gaan richten op het vestigingsmanagerschap”, vertelt Dave.

 

Op eigen benen staan

En toen stond Dave er na zes maanden alleen voor. Maar Dave pakte die rol met verve op en begon met bouwen: zowel intern als extern. “Ik stelde het team samen en wist gelukkig op korte termijn al een aantal fijne klanten binnen te halen. Dat is het voordeel van een groot en kwalitatief netwerk. Veel van onze collega’s, waaronder ikzelf, komen uit de transport en logistieke branche. Dat zorgt er niet alleen voor dat we de markt kennen als onze broekzak, we hebben ook relaties opgebouwd. Dat is goud waard.”

In vijf jaar enorm veel ambassadeurs gecreëerd

De vestiging groeide de afgelopen vijf jaar gestaag. Dat kwam voornamelijk door het zichtbare plezier dat de collega’s in Gorinchem hadden in hun werk. “Vakidioten die het een sport vinden om de perfecte match te vinden voor de vacatures van onze klanten”, lacht Dave. Maar ergens heeft dat ook een soort keerzijde. Alleen al in 2023 zijn er bij de vestiging Gorinchem 24 kandidaten ‘overgenomen’ door de klanten. Dat betekent dat ze in dienst treden van het bedrijf en dus niet meer via Logistic Force uitgezonden worden. Dat is absoluut een compliment, want dat bewijst dat ze écht de beste match gevonden hebben. Bijkomend voordeel: zowel de kandidaat als de opdrachtgever zijn een ambassadeur van ons bedrijf voor het leven. Maar aan de andere kant moet de vestiging weer op zoek naar nieuwe kandidaten om de tijdelijke functies bij de klanten in te vullen. Het is een ongoing process.

 

Succes

De zaken gaan dus goed in Gorinchem? Dave: “Ja, we zijn zeker tevreden. We hebben in vijf jaar echt iets weten neer te zetten. Wil je cijfers? Inmiddels hebben we ruim 100 mensen vast op onze planning staan. Maar dat is echt een teamprestatie.” De omgang met elkaar is een belangrijke pijler binnen Logistic Force en ligt vaak ten grondslag aan het succes van een vestiging of regio. “We hebben als organisatie in de loop der jaren een sterk fundament gelegd en we staan niet alleen binnen de teams voor elkaar klaar, maar ook als er bij een andere vestiging bijvoorbeeld een bezettingsprobleem is, lossen we dat intern met elkaar op. Mooi om te zien hoe dat bij ons werkt”, weet Jack.

 

Memorabel

Als we Dave vragen naar zijn meest memorabele moment van vijf jaar Logistic Force Gorinchem, moet hij even nadenken. “Er zijn zoveel mooie dingen de revue gepasseerd. Maar als ik er één moet noemen dan is het toch de jongen die al ruim zeven jaar niet gewerkt had. Om legitieme redenen hoor, maar ja, je hebt na zeven jaar wel echt een behoorlijk gat in je cv én een afstand tot de arbeidsmarkt. Het was een behoorlijke uitdaging om iets passends voor hem te vinden. Maar we hebben onze schouders eronder gezet, onze pay-off is niet voor niets ‘Jouw Betere Baan’! De gemeente faciliteerde het behalen van zijn C-rijbewijs en wij vonden een begripvolle opdrachtgever. Inmiddels draait deze jongen alweer een hele tijd mee in het arbeidsproces, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever, ons en hemzelf. Als zoiets lukt… ik krijg er nog kippenvel van.”

 

Toekomst

Niemand heeft een glazen bol om in de toekomst te kijken. We vragen Dave wel naar de doelen voor komende vijf jaar. “We staan aan de vooravond van nieuwe groei voor de vestiging Gorinchem. We gaan ons dit jaar meer richten op het opleiden van onze kandidaten. Daarvoor hebben we ook een opleidingslokaal nodig en ik schat in dat we dit jaar ook gaan groeien als team. Meer collega’s betekent meer bureaus. We zijn recent al eens intern in het pand verhuisd vanwege ruimtegebrek, dus we gaan opnieuw in gesprek met de eigenaar van het pand om te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

 

Samen vieren

Wij feliciteren Joep, Jack, Dimitri en met name Dave met dit mooie jubileum. Zij hebben allen een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Logistic Force Gorinchem. Ook al hebben sommigen inmiddels een andere functie binnen ons bedrijf, ze blijven betrokken bij het reilen en zeilen van deze vestiging.

Wij spreken ook onze dank uit naar onze relaties en de collega’s van onze vestiging in Gorinchem. Door de prettige samenwerking en het vertrouwen dat we van onze klanten kregen, hebben we de vestiging in Gorinchem op de kaart kunnen zetten. Op 15 februari heft het team daarom, samen met klanten en een aantal collega’s, het glas op de prestatie die zij gezamenlijk hebben neergezet.