• Blog
  • 24 mei 2024

In gesprek met… Sandra Klijn

Blog Sandra header

Al ruim 12 jaar vervult Sandra Klijn (53) een belangrijke rol binnen Logistic Force Opleidingen. Als opleidingsconsulent is ze de spil tussen de klanten en onze organisatie. Met recht kunnen we stellen dat Sandra ervaring, deskundigheid en een persoonlijke noot prima weet te combineren in haar dagelijks werk. Hoog tijd om het gesprek met haar aan te gaan. We spraken over het aanbod, het unieke karakter van Logistic Force en haar toegevoegde waarde in het geheel.

 

WIE IS SANDRA?

“Ik zie mezelf als een echte regeltante. Dingen ad hoc regelen, daar geniet ik van. Als het een beetje spannend dreigt te worden, ben ik op mijn best. Tóch iets voor elkaar krijgen voor een klant of deelnemer van een opleiding wat eigenlijk niet mogelijk leek. Dat is echt het leukste aan mijn werk.” Als opleidingsconsulent is Sandra dagelijks in de weer met het organiseren van de juiste opleidingen voor ‘haar’ klanten. Het kan daarbij gaan om reguliere, standaard opleidingen, maar ook om maatwerk.

Ze heeft in haar rol ook veelvuldig contact met de instructeurs. “Ze hebben allemaal relevante vakkennis en praktijkervaring in hun vakgebied, toch probeer ik altijd op microniveau te kijken welke instructeur het beste bij een klant past. Natuurlijk zet ik dan alles op alles om juist deze instructeur ingepland te krijgen voor de aanvraag van de klant.”

 

WAT SPEELT ER MOMENTEEL BIJ LOGISTIC FORCE OPLEIDINGEN?

“Logistic Force Opleidingen is de grootste praktijkopleider binnen de transport en logistiek. Daar zijn we natuurlijk trots op, maar dat moeten we wel waar blijven maken. Regelmatig certificeren we daarom nieuwe lesplannen. Hiermee geven we nog nauwkeuriger invulling aan de wensen van onze klanten en worden hun medewerkers steeds beter en effectiever om- of bijgeschoold.”

Het is ook geen geheim dat voor beroepschauffeurs de Code 95 opleidingen een verplicht nummer zijn. Ze hebben vaak het gevoel dat ze zich een lange dag door saaie stof heen moeten bijten. “Maar niet bij Logistic Force”, weet Sandra uit ervaring. “Wij zijn pas tevreden als de cursisten allemaal een nuttige dag hebben gehad en weggaan met het gevoel echt iets te hebben opgestoken.” Maar wat doet Logistic Force dan anders? “We hebben echte praktijkmensen voor de klas staan, die weten hoe het werkt. Ze spreken de taal van de cursisten. Praktijkvoorbeelden winnen het dan toch van de saaie theorie.”

Tot slot vertelt Sandra over de uitbreiding van de taalopleidingen. “We krijgen steeds meer te maken met arbeidsmigranten die in Nederland aan de slag willen. De taal kan daarbij een stevige barrière vormen. Logistic Force Opleidingen heeft daarom gekozen voor een forse uitbreiding van de taalopleidingen. Cursisten worden klaargestoomd om te kunnen communiceren met de collega’s op de werkvloer.”

 

We zijn groot genoeg om flexibel te zijn, maar verliezen daarbij de persoonlijke aandacht niet uit het oog

 

WAT MAAKT LOGISTIC FORCE UNIEK?

“Ik heb natuurlijk in de vorige vraag al aangegeven wat wij anders doen. En dat maakt ons dus ook meteen uniek. Als ik het moet samenvatten, zou ik zeggen: We zijn groot genoeg om flexibiliteit te bieden op allerlei vlakken, maar daarbij zijn we de persoonlijke aandacht niet uit het oog verloren. We zetten net dat ene stapje extra. Dat vind ik mooi. En uniek. Waar vind je dat nog in de huidige opleidings- en uitzendbranche?”

Daarnaast noemt Sandra als uniek kenmerk van Logistic Force het maatwerk dat de afdeling Opleidingen biedt. “Een mooi voorbeeld daarvan is de chauffeursdag die we onlangs georganiseerd hebben voor één van onze klanten. Daarbij konden de chauffeurs deelnemen aan verschillende activiteiten. Het bleek een enorm succes, met name onder de chauffeurs. Maar ook incompany trainingen worden steeds vaker ingezet om doelgericht op te leiden. En niet te vergeten wordt de samenwerking met het UWV die steeds vaker actief opgezocht. Een mooi voorbeeld daarvan is het samenwerkingsverband tussen Logistic Force Amsterdam en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.”

 

WAT IS JOUW TOEGEVOEGDE WAARDE IN HET TOTAALPLAATJE?

“Nou ja, na 12 jaar ken ik natuurlijk veel van onze klanten, weet wat hun wensen zijn en waar de kracht van iedere instructeur ligt. Die zaken met elkaar matchen, daar zit mijn toegevoegde waarde. En ik doe het niet alleen hè? We doen het samen, als één team. Dat klinkt als een cliché, maar is wel waar. Voorlopig is er nog genoeg te beleven in het opleidings(werk)veld.”

 

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over opleidingen, de specifieke mogelijkheden voor jouw bedrijf of ben je op zoek naar advies over opleidingen? Neem dan contact op met Sandra of één van haar collega’s. Dat kan via e-mail (opleidingen@logisticforce.nl) of telefonisch (088 – 560 40 16).