• Blog
  • 28 september 2023

In gesprek met… Nenno Emelina

Het is de Week van het Werkgeluk. Werkgeluk heeft wat ons betreft veel raakvlakken met ‘Jouw Betere Baan’. Maar hoe kijken onze mensen zelf aan tegen werkgeluk en hebben zij ‘Hun Betere Baan’ gevonden? We gingen daarover in gesprek met onze collega Nenno Emelina (25), bemiddelingscoördinator bij Logistic Force Eindhoven.

 

Jij bent op een bijzondere manier bij ons binnengekomen. Vertel eens!

“Ik had mijn studie HRM op Avans Hogeschool afgerond, maar wist nog niet precies wat ik wilde. Ik was nog jong en dacht erover om voorlopig uitzendwerk te gaan doen zodat ik van daaruit verder kon kijken welke richting ik op wilde. Via een vacaturesite kwam ik in contact met een recruiter van Logistic Force.

Zij zag mijn cv (en natuurlijk mijn opleiding HRM) en vroeg me of ik interesse had om voor Logistic Force zelf te komen werken, met een vaste baan in plaats van tijdelijk geplaatst te worden bij een opdrachtgever. Daar had ik wel oren naar. Via de urenregistratie ben ik uiteindelijk bij de vestiging Eindhoven terechtgekomen in de rol van bemiddelings-coördinator.”

 

Wat is voor jou werkgeluk? En heb jij ‘Jouw Betere Baan’ gevonden?

“Werkgeluk zit hem voor mij in kleine dingen: die ene plaatsing die gelukt is, die vooraf een uitdaging leek. Of dat ene telefoontje met een kandidaat die me bedankt voor mijn inzet. Laatst belde een opdrachtgever me zomaar even op om bij te praten. Dat is voor mij werkgeluk. Dus ja, ik heb ‘Mijn Betere Baan’ gevonden!”

 

Hoe maak jij het verschil als bemiddelingscoördinator?

“Helaas heb ik zelf aan den lijve ondervonden hoe het voelt om afgewezen te worden. En of dat nu te maken had met mijn huidskleur, achtergrond, ervaring, leeftijd of iets anders, ik ben daar geweest. Ik heb dat meerdere malen meegemaakt. Dat maakt dat ik juist voor mensen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, mijn nek uitsteek. Ik doe er alles aan om juist voor hen een passende baan te vinden. Dat is echt een soort sport geworden.”

 

Heb je een voorbeeld?

“Ja genoeg. Maar het voorbeeld dat mij het meest is bijgebleven, is een uitzendkracht die kanker kreeg. Heel verdrietig natuurlijk. Veel onderzoeken en behandelingen volgden waardoor hij niet kon werken. Na ruim een jaar uit het arbeidsproces te zijn geweest, belde hij me op. Hij mocht van de arts één dag per week gaan werken, maar wel met de nodige beperkingen. Het was een hele uitdaging. Want vind maar eens een opdrachtgever die een voormalig zieke kandidaat wil aannemen, met alle risico’s van dien. En dan ook nog oog heeft voor de beperkingen die de kandidaat heeft bij het uitvoeren van zijn werk. Maar ik vond een perfecte match. Inmiddels werkt hij twee dagen per week naar volle tevredenheid. Dit soort voorbeelden vind ik dus echt tof.”

 

Laatste vraag: je lacht altijd. Is dat jouw ‘unieke kenmerk’?

“Grappig, want veel kandidaten en opdrachtgevers zeggen dat ook. Dus misschien wel echt een kenmerk van mij. Ik ben gewoon een positief ingesteld mens. Vind het fijn om mensen te helpen, daarbij te lachen en plezier te hebben in mijn werk én mijn leven. En ja, mijn lach is best aanstekelijk, al zeg ik het zelf.”