• Blog
  • 25 september 2023

In gesprek met… Michelle Stegeman

Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Maar wat is ‘werkgeluk’? Dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn. Daarom gaan we vandaag in gesprek met Michelle Stegeman, Bemiddelingscoördinator bij onze vestiging in Deventer en stellen haar drie prangende vragen.

 

Wat betekent voor jou ‘werkgeluk’?

“In relatie tot onze kandidaten zit werkgeluk voor mij in het vinden van ‘Jouw Betere Baan’ voor hen. Nét dat ene stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat de kandidaat op de juiste plek zit, binnen de best passende rol. Als dat dan lukt en zowel de kandidaat als de opdrachtgever zijn tevreden, dan voel ik me echt gelukkig in mijn werk. O ja, én als ik aan het einde van de dag mijn lijstje met taken heb afgewerkt ;-).”

Je benoemt ‘Jouw Betere Baan’, de pay off van Logistic Force. Leg eens uit wat dit voor jou precies inhoudt.

“Ik leg dat graag uit aan de hand van een voorbeeld. Een tijdje geleden kwam een 17-jarige jongen bij ons op de vestiging. Hij wilde dolgraag vrachtwagenchauffeur worden. Door zijn jonge leeftijd mocht hij nog niet zoveel. Eén van onze opdrachtgevers zag zijn enthousiasme en bood hem (tijdelijk) een baan aan als crossdocker en toekomstig rangeerchauffeur zodat hij alvast wat rijervaring op kon doen. Inmiddels is hij 18 jaar geworden en de werkgever is zo enthousiast over hem dat hij binnenkort bij ons start aan zijn opleiding tot vrachtwagenchauffeur. In dit verhaal hebben we echt gekeken naar de specifieke wensen van de kandidaat en hebben we gezocht naar een opdrachtgever die daarbij past. Natuurlijk hebben we de rijtijdenwet en de voorkeuren van opdrachtgever daarin meegenomen. Drie partijen gelukkig: een sterk staaltje van ‘Jouw Betere Baan’.”

Hoe ontdek je die achtergrondinformatie van een kandidaat?

“Wij nemen altijd de tijd om persoonlijk contact te leggen. Daar blinkt Logistic Force echt in uit als je het mij vraagt. Iedereen komt persoonlijk op gesprek. Ik vind het belangrijk om te weten hoe de thuissituatie van een kandidaat is, wat zijn of haar ambities zijn en waar hij of zij goed in is. En dat kan alleen door persoonlijk contact en oprechte interesse. Wij plaatsen niet om te plaatsen. Wij plaatsen zodra we de beste match hebben gevonden voor alle partijen.”