• Blog
  • 27 december 2023

In gesprek met… Jesse Schaap

We hebben het bij Logistic Force vaak over ‘Jouw Betere Baan’. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Daar is geen eenduidig antwoord op, want het is voor iedereen anders. Daarom gaan we hierover regelmatig in gesprek met uitzendkrachten, medewerkers en klanten. Onlangs interviewde we Jesse Schaap (23), uitzendkracht bij Logistic Force. Hij maakte van zijn hart geen moordkuil en wist daarmee zijn jongensdroom te verwezenlijken. Hij werd op jonge leeftijd vrachtwagenchauffeur: met recht ‘Zijn Betere Baan’.

 

Hij kwam binnen zonder ervaring, maar mét Scania jas

 

Jongensdroom of erfelijke factoren?

Als we Jesse vragen naar de reden dat hij vrachtwagenchauffeur wilde worden, komt hij met een bijzonder verhaal. “Ik riep al op hele jonge leeftijd dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden. Geen idee waarom, want mijn ouders doen allebei iets totaal anders. Toen ik wat ouder werd en het er echt naar uitzag dat ik die jongensdroom ging verwezenlijken, vertelde mijn moeder over mijn opa. Ik heb hem helaas nooit gekend, maar hij bleek een vrachtwagenchauffeur in hart en nieren te zijn. Dus misschien is het toch een beetje erfelijk bepaald.” De passie die bij Jesse van zijn gezicht af te lezen is, wordt bevestigd door Thomas van Mechelen, vestigingsmanager van Logistic Force in Uden. “Ik vind het echt geweldig als ik zo’n jongen binnen zie komen, met zoveel passie en toewijding. Daar gaan wij graag voor aan de slag.”

 

Hobbelige weg

Ondanks de inzet en passie van Jesse, verloopt de weg naar het verwezenlijken van zijn jongensdroom niet vlekkeloos. “Ik heb eerst verschillende andere banen gehad. Altijd heb ik aangegeven dat ik mijn C-rijbewijs en later eventueel mijn CE-rijbewijs wilde halen. Bij mijn vorige werkgevers lukte het telkens niet om de opleidingen af te ronden. Dat had verschillende oorzaken, waaronder corona. Maar ik liet het er niet bij zitten. Ik moest en zou mijn droom waarmaken. Toen kwam Logistic Force op mijn pad.” Thomas vertelt over die eerste kennismaking. “Ondanks zijn gedrevenheid en vastbeslotenheid, wilden wij eerst zien wat voor vlees we nu werkelijk in de kuip hadden, want zo’n opleidingstraject neemt veel tijd in beslag en kost een hoop geld. Dus we lieten hem aan de slag gaan bij een van onze opdrachtgevers en hielden een vinger aan de pols.”

 

Alles in één keer gehaald

In een korte periode wist Jesse zichzelf te bewijzen en dat was meer dan voldoende voor Thomas om alles in gang te zetten. Hij had een ‘droomkandidaat’ in huis gehaald. “De opdrachtgever was enorm enthousiast over Jesse. Hij kwam altijd op tijd, deed zijn werk goed, was enthousiast en liet zien dat hij zich echt heel graag wilde ontwikkelen tot volwaardig vrachtwagenchauffeur. Dus wij zeiden: ‘Gas erop Jesse’.” Dat was het startschot voor Jesse om zijn C-rijbewijs en later zijn CE-rijbewijs te gaan halen. Alle theorie- en praktijkexamens haalde Jesse in één keer. “Ja, daar ben ik best trots op. Ik vond het ook niet moeilijk, maar had gewoon de juiste ondersteuning en motivatie nodig. En die vond ik bij Logistic Force in de persoon van Thomas.”

 

Geloof

Jesse vertelt dat hij veel heeft gehad aan de oprechtheid en steun van Thomas. “Hij geloofde echt in mij en doorliep alle stappen met me. Soms moest ik even gas terugnemen om vervolgens te kunnen schakelen naar een hogere versnelling.” Maar ook voor Thomas is dit een mooi verhaal om op terug te kijken. “Het liefst heb je iedere dag van dit soort kandidaten. Jesse is het schoolvoorbeeld van hoe een traject bij Logistic Force kan lopen. Als jij laat zien wat je waard bent, willen wij in jou investeren. We hebben enorm veel mogelijkheden en verzorgen chauffeursopleidingen in eigen huis. Jesse heeft zijn ambitie niet onder stoelen of banken gestoken en hij heeft het echt zelf verdiend. Heel mooi om te zien.”

 

Teamwork makes the dream work

Op de vraag wat Logistic Force anders maakt dan andere uitzendbureaus, antwoordt Jesse: “Ze gaan persoonsgericht te werk. Ze hebben mij echt gehoord, zijn eerlijk geweest over de mogelijkheden en hebben mij tijdens het opleidingstraject van A tot Z ondersteund. Bij andere uitzendbureaus werd ik aan mijn lot overgelaten en moest ik mijn doelen zelf zien te behalen. Logistic Force helpt de kandidaten.” Thomas vult hem aan: “Maar het is echt ‘teamwork’. Jesse heeft een goede mentaliteit, een flinke dosis doorzettingsvermogen en een werkethos waar menig mens jaloers op zou zijn. Ja, dan wordt het voor ons ook een mooie uitdaging om samen zijn doelen te bereiken.”

 

Nog lang niet klaar

We vragen Jesse wat er nog op zijn wensenlijstje staat. “Ik wil graag het ADR-certificaat halen, zodat ik ook met gevaarlijke stoffen mag werken. En dan door voor mijn LZV. Dat is een apart diploma voor extra lang en zwaar transport van maximaal 25,25 meter. En daarna zou ik nog wel aan de slag willen met ‘convoi exceptionnel’. Je weet wel, van die hele grote transporten met uitzonderlijke ladingen.” Jesse zit duidelijk nog vol dromen en hij is nog lang niet klaar met zichzelf ontwikkelen. Thomas geeft hem daar alle ruimte voor: “Ik zie hem zo nog binnenkomen, zonder enige ervaring en zonder de benodigde rijbewijzen, maar mét een Scania jas. En dan weet je genoeg, dat is een trucker, zonder enige twijfel.” En die jas, die draagt hij nog steeds vol trots.

 

Wil jij ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Weet je na het lezen van het inspirerende verhaal van Jesse zeker dat jij een carrière wilt als vrachtwagenchauffeur? Neem dan snel contact op met één van onze vestigingen en informeer naar de mogelijkheden. Er zit er altijd eentje bij jou in de buurt. Heb jij het groot rijbewijs nog niet op zak en wil je deze halen? Neem dan contact op met Logistic Force Opleidingen en bespreek wat er mogelijk is.